Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *

Wat is het festival?

Het Brakkenfestival is een evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en vindt in 2024 voor de 36e keer plaats. Je kind speelt onder leiding van deskundige vrijwilligers op verantwoorde manier bij een breed aanbod aan activiteiten. Je kind maakt bij ons plezier zonder jouw aanwezigheid: je mag natuurlijk wel een kijkje nemen wanneer je je kind brengt, tot de organisatie je verzoekt het terrein te verlaten. 


Het evenement is uniek. De missie van het Brakkenfestival is kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarbij het evenement je kind op sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak stimuleert. Speelplezier in een veilige omgeving staat bij ons centraal: wij doen er alles aan dat je je kind met een gerust hart bij ons laat spelen.

Programma

 • Kinderfeestje bij U thuis

  Kinderfeestje bij U thuis

  Kinderfeestjebijuthuis.nl is tijdens het Brakkenfestival te vinden met leuke kinderactiviteiten, begeleidt door Jeanet van Caulil. Oprichtster Jeanet weet als moeder van 3 kinderen, ‘oud’ Brakkenfestival vrijwilliger en kindercoach als geen ander wat kinderen aanspreekt. 

 • Chatime

  Chatime

  Chatime is aanwezig op het Brakkenfestival met een leuke quiz, de gaafste bingo, de vetste spelletjes en de coolste fotoshoots. 

   

  ChaTime werkt met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8 in de leeftijd 8 tot 12 jaar. ChaTime leert kinderen hoe zij moeten interviewen en ondersteunt hen bij het maken van schrijvende pers. ChaTime leert kinderen foutloos te schrijven, waarbij goed nalezen van het artikel een belangrijk onderdeel is. Na uitvoering van het plan zal een groot aantal kinderen het volgende hebben, ervaren: Het leren en het maken van nieuws door het afnemen van interviews, het bedenken van vragen en het schrijven en uitwerken van een interview. Het mondeling verslag leggen voor de camera en of interview. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan.

 • Kleurplaat kleuren

  Kleurplaat kleuren

  Kies wat je leuk vindt en neem een mooie kleurplaat meer naar huis. 

 • Bloem taartjes maken

  Bloem taartjes maken

  Maak je bloemen taartje om mee naar huis te nemen. Je krijgt een bakje en je mag deze zelf versieren zoals jij dat wilt met allerlei bloemen. Ook kun je allerlei leuke extra's toevoegen om je bloemen taartje nog mooier te maken. 

 • Survivalbaan

  Survivalbaan

  De extra grote survivalbaan brengt spanning en actie. De baan heeft verschillende obstakels die je moet overwinnen om het einde te bereiken. De ruime baan biedt plaats voor meerdere deelnemers tegelijk. Ga dus met elkaar de strijd aan om te zien wie het snelste is.

 • Draaimolen

  Draaimolen

  Stap in en maak een rondje in de draaimolen voor dat echte kermis gevoel. 

 • Koekjes bakken

  Koekjes bakken

  Je maakt koekjes in allerlei vormen en groottes. Je bepaalt zelf de vormpjes en je koekjes gaan daarna in hele grote ovens. De koekjes worden na het maken bewaard bij de activiteit en aan het einde van de dag neem je het zakje koekjes mee naar huis.

 • Brandweer luchtkussen

  Brandweer luchtkussen

  Spring in een spannend avontuur en help de brandweer bij het blussen van de brand.

   

  Dit leuke thematische springkussen is voorzien van meerdere brandweerafbeeldingen. Met dit springkussen is plezier gegarandeerd voor de kleine brandweermannetjes en -vrouwtjes.

 • Gamehoek

  Gamehoek

  Speel leuke games in de gamehoek.

 • Kickboxen

  Kickboxen

  Onder leiding van Grote Broer doen we verschillende kickbox workshops.

 • Familieportret maken

  Familieportret maken

  Maak creatief een huisje met daarin een zelf gemaakte tekening van je familie. Je mag je familie portret mee naar huis nemen. 

 • Letter mozaiken

  Letter mozaiken

  Maak met vierkantjes een letter, of meerdere, naar keuze. Ga kleurrijk en creatief aan de slag. 

 • Glitter tattoos

  Glitter tattoos

  Je kiest een sjabloon uit naar keuze. Daar maken we een mooie glitter tattoo mee om mee te shinen. 

 • Nagels lakken

  Nagels lakken

  Mooie nagels in de kleur die jij het mooist vindt. Je geeft je nagels een kleur bij het nagels lakken. 

 • Schminken

  Schminken

  Wil jij een tijger zijn of een prinses? Of toch liever spiderman? Het kan allemaal bij het leukste kinderfestival van Breda dus laat je schminken. 

 • Leeshoek

  Leeshoek

  Even ontspannen een boekje lezen? Of gewoon even chillen? Het kan in de leeshoek. 

 • Lego Brams Bouwstenen

  Lego Brams Bouwstenen

  Laat je fantasie werkelijkheid worden met Lego: je kunt helemaal zelf maken wat je leuk vindt. 

   

  Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Brams Bouwstenen.

 • Kappershoek

  Kappershoek

  Je haren laten vlechten of kleuren, het kan allemaal in de kappershoek. 

 • Schilderen

  Schilderen

  Bij het Brakkenfestival ben jij de baas. Dit betekent dat je zelf maakt wat je mooi vindt op een schilderij op een echte schildersezel. 

 • Regenboogvisjes of spinnenweb

  Regenboogvisjes of spinnenweb

  Ga creatief aan de slag en maak een regenboogvisje of een spinnenweb met verschillende soorten materialen. Je mag je regenboogvisje of spinnenweb mee naar huis nemen. 

 • Strijkkralen knutselen

  Strijkkralen knutselen

  Met strijkkralen kun je super leuk knutselen. Niet alleen door ze op een vierkant of rond plankje te leggen en aan elkaar te strijken, maar ook door er bijvoorbeeld armbandjes van te rijgen, een slang van te maken of 3D cactussen of dieren figuren zoals een flamingo.

 • Cupcakes versieren

  Cupcakes versieren

  Wij zorgen voor de cupcake, jij brengt je fantasie tot leven door deze naar jouw smaak te versieren. Aan het einde van de dag neem je een lekkere cupcake mee naar huis!

 • Luchtkussens

  Luchtkussens

  Wat is nou leuker dan lekker springen, rennen en glijden op een springkussen? Bij het Brakkenfestival vind je altijd een springkussen voor iedere leeftijd. 

 • Kleurplaten kleuren

  Kleurplaten kleuren

  Kleurplaten kleuren is erg leuk en ontspannend om te doen. We hebben kleurplaten voor je klaar liggen in leuke thema's.

*

De ticketverkoop moet nog starten

Je koopt een ticket voor toegang. De activiteiten zijn allemaal inclusief. Een ticket kost € 10,- aan de deur. Online en in de voorverkoop kost een ticket € 6,-. Er is ruimte voor maximaal 300 kinderen per dag van 4 tot en met 12 jaar. Ook zijn tickets beschikbaar voor BredaPas houders. Je betaalt dan op vertoon van je legitimatiebewijs en je BredaPas € 1. 

Beleidsregels

 • Binnenkomst: een polsbandje met nummer

  Bij binnenkomst krijgt je kind een polsbandje met nummer. Hierop schrijf je de naam van je kind + je telefoonnummer waar je op te bereiken bent. Met dit polsbandje weten we 1) welke werkstukjes van je kind zijn en 2) kunnen we je bereiken als dat nodig is.

  Maak goede afspraken

  Spreek een vaste plaats af met je kind waar je je kind komt ophalen. Spreek meteen af dat je kind niet alleen naar huis loopt in het geval je eventueel te laat komt. Breng je kind altijd zelf tot aan de ingang en kom liever een kwartier te vroeg dan te laat. Op deze manier staat je kind niet alleen te wachten.

  Kom op tijd

  De organisatie is verantwoordelijk voor je kind van 10:00 tot 16:00 uur. Wanneer je onverhoopt te laat bent, is de organisatie niet verantwoordelijk voor je kind. De organisatie is tot 16:30 uur aanwezig op het terrein en vertrouwt er op dat je hier geen misbruik van maakt.

  Vragen?

  De organisatie is bereikbaar via 06 - 17 24 51 04.
 • Openingstijden

  De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tussen deze tijden mag je kind de locatie niet verlaten zodat wij de veiligheid van alle kinderen kunnen garanderen. Wij houden op deze manier overzicht. Je mag om 10.00 uur even met je kind naar binnen, tot de organisatie je verzoekt het terrein te verlaten.

  Brengen en ophalen

  De deur opent om 09.30 uur, de activiteiten gaan vanaf 10.00 uur open. Ouders mogen even mee naar binnen. De deur opent om 16.00 uur en je kind komt naar buiten. Blijf buiten wachten achter de speciaal geplaatste hekken zodat kinderen rustig naar buiten kunnen.

  Entreekaarten

  Deze koop je online in de voorverkoop of aan de deur. Op het ticket noteer je de naam van je kind en een telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Dit doe je voordat je kind in de rij staat voor een goede doorstroming.

  Eten & Drinken

  Eten en drinken is niet bij de entreeprijs inbegrepen, wel mag je kind eten en drinken meenemen. Er is horeca waar je kind eten en drinken kan kopen. Er is friet, snacks, snoep, ranja, fris en chips te koop. Fruit en water is gratis. Op de blog lees je de prijzen van de kinderhoreca.
 • Vrij spelen

  Vrijwilligers bemannen de verschillende activiteiten. Je kind zelf bepaalt welke activiteiten hij of zij doet en hoe vaak. Dit noemen wij vrij spelen.

  EHBO

  Tijdens het Brakkenfestival is een uitgebreid EHBO team aanwezig die je kind kunnen helpen bij allerlei zaken. De EHBO is duidelijk herkenbaar op het terrein.

  AVG

  Tijdens het festival worden foto- en video opnames gemaakt. Heb je hier bezwaar tegen, neem dan contact op met de organisatie via info@brakkenfestival.nl.

  Medicijnen

  Wanneer je kind medicijnen nodig heeft, kan de organisatie hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. Wil je je kind toch laten spelen op het Brakkenfestival, dan kun je vrijwilliger worden om op deze manier zelf medicijnen toe te dienen aan je kind.
 • Ongewenst gedrag

  Bij ongewenst gedrag neemt de organisatie verdere stappen.

  Leeftijd

  De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij twijfel kan de organisatie bij de ingang om identificatie vragen.

  Mobiele telefoon

  Ons advies is om je kind geen mobiele telefoon mee te geven want de kans op verlies is groot. Geef je toch een mobiele telefoon mee en is het een IPhone? Stel dan het medisch ID in zodat de organisatie je altijd kan bereiken.

Ik beveel het Brakkenfestival aan alle ouders met schoolgaande kinderen van harte aan. Mijn kids genieten er ieder jaar weer van! - Wendy, 36 jaar

Er is super veel te doen voor de kinderen. En ook veel activiteiten op verschillende gebieden! Zo kan je kind iets creatiefs maken of lekker uitrazen op een luchtkussen. Mijn kind maakt ieder jaar een zakje koekjes voor oma en een tekening voor opa. - Simone, 29 jaar

*

Neem contact met ons op

 1. *
 2.  
 3.