Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 • *

Wat is het festival?

Het Brakkenfestival is een evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Je kind speelt onder leiding van deskundige vrijwilligers op verantwoorde manier bij een breed aanbod aan activiteiten. Je kind maakt bij ons plezier zonder jouw aanwezigheid: je mag natuurlijk wel een kijkje nemen wanneer je je kind brengt, tot de organisatie je verzoekt het terrein te verlaten. 


Het evenement is uniek. De missie van het Brakkenfestival is kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarbij het evenement je kind op sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak stimuleert. Speelplezier in een veilige omgeving staat bij ons centraal: wij doen er alles aan dat je je kind met een gerust hart bij ons laat spelen.

 

Entree is € 10,- en in de voorverkoop € 6,-. Kinderen waarvan ouders een BredaPas hebben, kopen een ticket voor € 1,- op vertoon van de BredaPas en legitimatie bij binnenkomst. Kijk voor meer informatie op www.breda.nl/bredapas. 

Programma

 • Gamehoek

  Gamehoek

  Speel leuke games in de gamehoek.

 • Beats maken

  Beats maken

  Maak met een DJ set een vette beat onder leiding van Grote Broers. 

 • Kickboxen

  Kickboxen

  Onder leiding van Grote Broer doen we verschillende kickbox workshops.

 • Leeshoek

  Leeshoek

  Even ontspannen een boekje lezen? Of gewoon even chillen? Het kan in de leeshoek. 

 • Graffiti workshops

  Graffiti workshops

  Leer de kunst van het graffiti spuiten tijdens een graffiti workshop. De workshops zijn de hele dag. 

 • DJ Workshops

  DJ Workshops

  Vette beats maken: dat is wat je leert tijdens een DJ workshop. De workshops vinden de hele dag plaats. 

 • Kleurplaten kleuren

  Kleurplaten kleuren

  Kleurplaten kleuren is erg leuk en ontspannend om te doen. We hebben kleurplaten voor je klaar liggen in leuke thema's.

 • Duplo fantasie

  Duplo fantasie

  Laat je fantasie werkelijkheid worden met Duplo: je kunt helemaal zelf maken wat je leuk vindt. 

 • Strijkkralen knutselen

  Strijkkralen knutselen

  Met strijkkralen kun je super leuk knutselen. Niet alleen door ze op een vierkant of rond plankje te leggen en aan elkaar te strijken, maar ook door er bijvoorbeeld armbandjes van te rijgen, een slang van te maken of 3D cactussen of dieren figuren zoals een flamingo.

 • Glitter tattoos

  Glitter tattoos

  Je kiest een sjabloon uit naar keuze. Daar maken we een mooie glitter tattoo mee om mee te shinen. 

 • Schilderen

  Schilderen

  Bij het Brakkenfestival ben jij de baas. Dit betekent dat je zelf maakt wat je mooi vindt op een schilderij op een echte schildersezel. 

 • Nagels lakken

  Nagels lakken

  Mooie nagels in de kleur die jij het mooist vindt. Je geeft je nagels een kleur bij het nagels lakken. 

 • Luchtkussens

  Luchtkussens

  Wat is nou leuker dan lekker springen, rennen en glijden op een springkussen? Bij het Brakkenfestival vind je altijd een springkussen voor iedere leeftijd. 

*
Plattegrond Brakkenfestival

De ticketverkoop is gestart

Entree is € 10,- en in de voorverkoop € 6,-. Kinderen waarvan ouders een BredaPas hebben, kopen een ticket voor € 1,- op vertoon van de BredaPas en legitimatie bij binnenkomst. Kijk voor meer informatie op www.breda.nl/bredapas. 

Beleidsregels

 • Openingstijden

  De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tussen deze tijden mag je kind de locatie niet verlaten zodat wij de veiligheid van alle kinderen kunnen garanderen. Wij houden op deze manier overzicht. Je mag om 10.00 uur even met je kind naar binnen, tot de organisatie je verzoekt het terrein te verlaten.

  Entreekaarten

  Deze koop je online in de voorverkoop of aan de deur. Op het ticket noteer je de naam van je kind en een telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Dit doe je voordat je kind in de rij staat voor een goede doorstroming.

  Binnenkomst met een nummer

  Bij binnenkomst krijgt je kind een nummer op de hand geschreven. Met dit nummer weten we welke werkstukjes van welk kind is. Een werkstukje haalt je kind aan het einde van de dag op. Zo voorkomen we dat je kind iets kwijt raakt, zoals bijvoorbeeld een bloemstukje, zakje koekjes, kaarten of sieraden.

  Eten & Drinken

  Eten en drinken is niet bij de entreeprijs inbegrepen, wel mag je kind eten en drinken meenemen. Er is horeca waar je kind eten en drinken kan kopen of het meegenomen eten en drinken kan nuttigen. Er zijn verschillende belegde broodjes, friet of snoep te koop, fruit en water is gratis.
 • Vrij spelen

  Je kind speelt tijdens het Brakkenfestival onder begeleiding van vrijwilligers. Dit betekent dat je kind zelf bepaalt welke activiteiten hij of zij doet en hoe vaak. Mocht er onverhoopt iets zijn met je kind, dat kan je kind dit melden bij de organisatie.

  EHBO

  Tijdens het Brakkenfestival is een uitgebreid EHBO team aanwezig die je kind kunnen helpen bij allerlei zaken. De EHBO is duidelijk herkenbaar op het terrein.

  AVG

  Tijdens het festival worden foto- en video opnames gemaakt. Heb je hier bezwaar tegen, neem dan contact op met de organisatie via info@brakkenfestival.nl.

  Medicijnen

  Wanneer je kind medicijnen nodig heeft, kan de organisatie hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. De organisatie neemt dan ook geen medicijnen in beheer. Wil je je kind toch laten spelen op het Brakkenfestival, dan kun je zelf vrijwilliger worden om op deze manier medicijnen toe te dienen aan je kind.
 • Ongewenst gedrag

  Bij ongewenst gedrag neemt de organisatie verdere stappen.

  Brengen en ophalen

  De deur opent om 10.00 uur. Ouders mogen even mee naar binnen. Kom je met de auto? Parkeer je auto dan op de aangewezen parkeerplaatsen om onveilige situaties te voorkomen.

  Maak goede afspraken met je kind

  Spreek een vaste plaats af met je kind waar je je kind komt ophalen. Spreek meteen af dat je kind niet alleen naar huis loopt in het geval je eventueel te laat komt. Breng je kind altijd zelf tot aan de ingang en kom liever een kwartier te vroeg dan te laat. Op deze manier staat je kind niet alleen te wachten.

  Kom op tijd

  De organisatie is verantwoordelijk voor je kind van 10:00 tot 16:00 uur. Wanneer je onverhoopt te laat bent, is de organisatie niet verantwoordelijk voor je kind. De organisatie is tot 16:30 uur aanwezig op het terrein en vertrouwt er op dat je hier geen misbruik van maakt.
 • Leeftijd

  De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij twijfel kan de organisatie bij de ingang om identificatie vragen.

  Mobiele telefoon

  Ons advies is om je kind geen mobiele telefoon mee te geven want de kans op verlies is groot. Geef je toch een mobiele telefoon mee en is het een IPhone? Stel dan het medisch ID in zodat de organisatie je altijd kan bereiken.

Ik beveel het Brakkenfestival aan alle ouders met schoolgaande kinderen van harte aan. Mijn kids genieten er ieder jaar weer van! - Wendy, 36 jaar

Er is super veel te doen voor de kinderen. En ook veel activiteiten op verschillende gebieden! Zo kan je kind iets creatiefs maken of lekker uitrazen op een luchtkussen. Mijn kind maakt ieder jaar een zakje koekjes voor oma en een tekening voor opa. - Simone, 29 jaar

*

Neem contact met ons op

 1. *
 2.  
 3.