This website uses cookies. Click here for more information.
 • *

Wat is het festival?

Het Brakkenfestival is een grootschalig evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Je kind speelt onder leiding van deskundige vrijwilligers een week lang, in de eerste week van de basisschoolvakantie, op verantwoorde manier bij meer dan vijftig activiteiten. Je kind maakt bij ons plezier zonder jouw aanwezigheid: je mag natuurlijk wel een kijkje nemen wanneer je je kind brengt.


Het evenement is het grootste kinderevenement van Brabant en uniek in haar soort. Een evenement waar Breda trots op is! De missie van het Brakkenfestival is kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarbij het evenement je kind op sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak stimuleert. Speelplezier in een veilige omgeving staat bij ons centraal: wij doen er alles aan dat je je kind met een gerust hart bij ons laat spelen.

Programma

 • Beauty

  Beauty

  Je haren laten vlechten of kleuren, het kan allemaal in de beautyhoek en in de kappershoek. Ook kun je hier je nagels lakken en make up aanbrengen. 

  Bloemschikken

  Maak je bloemstukjes om mee naar huis te nemen. Je krijgt een bakje met oase en je mag deze zelf versieren zoals jij dat wilt. Ook kun je allerlei leuke extra's toevoegen om je bloemstukje nog mooier te maken. 

  Sportclinics

  Breda Actief verzorgt meerdere sportclinics op het Brakkenfestival. Zo doe je mee aan straatspelen als touwtje springen, hinkelen of hoepelen. Of je neemt deel aan teamspelen zoals basketbal en voetbal. 

  Diamond Painting

  Maak je superhelden of prinsessen met diamond painting. Een techniek waar je werkt met allerlei verschillende kleuren steentjes. Je maakt je werkstuk met behulp van een pincet waarbij je het plaatje volgt of je kiest zelf hoe het er uit ziet. 

  Figuurzagen en timmeren

  Je zaagt vanuit een stuk hout een figuur. Dit doe je onder begeleiding van deskundige vrijwilligers. Je mag zelf een figuur bedenken of je kiest uit een voorbeeld. Naast figuurzagen kun je ook timmeren. Je mag met verschillende stukken hout zelf een creatie in elkaar timmeren: van vogelhuisje tot karretje, je ziet van alles verschijnen. 

 • Crea-straat

  Crea-straat

  Je maakt van alles bij deze activiteit. Bijvoobeeld een dromenvanger, mandela, spiegels versieren, kaptafel maken, tas versieren, telefoonhoesje maken, mobile van origami maken, dinosaurus maken, wandtegeltje versieren, vilten dier naaien, klei-tafereeltje op CD, bloem van crêpepapier, loomenbandjes maken, flesje decoreren, uil en huisje beplakken, map maken, sleutelhanger maken of een raamdecoratie.

 • Huishoek

  Huishoek

  Voor de allerkleinste kinderen is de huishoek ingericht op het Brakkenfestival. Hier speel je met poppen, in huisjes en op zachte bouwblokken. 

 • Koekjes bakken

  Koekjes bakken

  Je maakt koekjes in allerlei vormen en groottes. Je bepaalt zelf de vormpjes en je koekjes gaan daarna in hele grote ovens. De koekjes worden na het maken bewaard bij de activiteit en aan het einde van de dag neem je het zakje koekjes mee naar huis.

*
Plattegrond Brakkenfestival

De ticketverkoop vindt in 2020 niet plaats

Beleidsregels

 • Openingstijden

  De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tussen deze tijden mag je kind het terrein niet verlaten zodat wij de veiligheid van alle kinderen kunnen garanderen. Wij houden op deze manier overzicht. Je mag om 10.00 uur even met je kind mee naar binnen tot we je vragen het terrein te verlaten.

  Toegangstickets

  Deze koop je on- of offline. Op het toegangsticket noteer je de naam van je kind en een telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent. Dit doe je voordat je kind in de rij staat voor een goede doorstroming.

  Garderobe

  Het gebruik van de garderobe is verplicht. Hier hangt je kind een jas en/of tas op. Wanneer je kind geen spullen meeneemt, is het nog steeds verplicht om bij de garderobe te gaan een nummer te krijgen. Met dit nummer weten we welke werkstukjes van welk kind is. Een werkstukje haalt je kind aan het einde van de dag op. Zo voorkomen we dat je kind iets kwijt raakt, zoals bijvoorbeeld een bloemstukje, zakje koekjes, kaarten of sieraden.

  Eten & Drinken

  Eten en drinken is niet bij de entreeprijs inbegrepen, wel mag je kind eten en drinken meenemen. Stop eten in een tas die je ophangt in de garderobe. Wanneer je kind iets nodig heeft, kan je kind de tas ophalen. Er is horeca waar je kind eten en drinken kan kopen of het meegenomen eten en drinken kan nuttigen. Hier zijn verschillende belegde broodjes, friet of snoep te koop, fruit en water is gratis.
 • Vrij spelen

  Je kind speelt tijdens het Brakkenfestival onder begeleiding van vrijwilligers. Dit betekent dat je kind zelf bepaalt welke activiteiten hij of zij doet en hoe vaak. Mocht er onverhoopt iets zijn met je kind, dat kan je kind dit melden bij de Infohoek op het buitenterrein.

  EHBO

  Tijdens het Brakkenfestival is een uitgebreid EHBO team aanwezig die je kind kunnen helpen bij allerlei zaken. De EHBO is duidelijk herkenbaar op het terrein aan de grote gele vlakken met de tekst EHBO erop.

  Noodgevallen

  Bij noodgevallen bel je naar de Brakken telefoon (06) 10 69 28 15.

  AVG

  Tijdens het festival worden foto- en video opnames gemaakt. Heb je hier bezwaar tegen, neem dan contact op met de organisatie via info@brakkenfestival.nl.
 • Medicijnen

  Wanneer je kind medicijnen nodig heeft, kan de organisatie hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. De organisatie neemt dan ook geen medicijnen in beheer. Wil je je kind toch laten spelen op het Brakkenfestival, dan kun je zelf vrijwilliger worden om op deze manier medicijnen toe te dienen aan je kind.

  Ongewenst gedrag

  Bij ongewenst gedrag neemt de organisatie verdere stappen.

  Brengen en ophalen

  De deur opent om 10.00 uur. Je mag mee naar binnen totdat de organisatie je vraagt het terrein te verlaten. Kom je met de auto? Parkeer je auto dan bij Kinderspeelpaleis Joepie’s om onveilige situaties te voorkomen. Je bent verplicht om de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

  Maak goede afspraken met je kind

  Spreek een vaste plaats af met je kind waar je je kind komt ophalen buiten de hekken. Spreek meteen af dat je kind niet alleen naar huis loopt in het geval je eventueel te laat komt. Breng je kind altijd zelf tot aan de ingang en kom liever een kwartier te vroeg dan te laat. Op deze manier staat je kind niet alleen te wachten.
 • Kom op tijd

  De organisatie is verantwoordelijk voor je kind van 10:00 tot 16:00 uur. Wanneer je onverhoopt te laat bent, is de organisatie niet verantwoordelijk voor je kind. De organisatie is tot 16:30 uur aanwezig op het terrein en vertrouwt er op dat je hier geen misbruik van maakt.

  Leeftijd

  De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij twijfel kan de organisatie bij de ingang om identificatie vragen.

  Mobiele telefoon

  Ons advies is om je kind geen mobiele telefoon mee te geven want de kans op verlies is groot. Geef je toch een mobiele telefoon mee en is het een IPhone? Stel dan het medisch ID in zodat de organisatie je altijd kan bereiken.

  Zwemkleding

  Geef je kind zwemkleding en een handdoek mee voor de wateractiviteiten. Omkleden kan in de verschillende toiletten op het binnen- en buitenterrein.

Ik beveel het Brakkenfestival aan alle ouders met schoolgaande kinderen van harte aan. Mijn kids genieten er ieder jaar weer van! - Wendy, 36 jaar

Pluskids

Heeft je kind een beperking? Dan is je kind van harte welkom op het festival. Wij zorgen voor een getrainde vrijwilliger die je kind begeleidt. Kinderen met een beperking heten tijdens het Brakkenfestival ‘PlusKids’. 

 1. PlusKid

  Heb je een kind met beperking en wil hij of zij graag komen spelen? Dan kan wanneer je je kind vooraf opgeeft bij de organisatie. Wij zorgen dan voor een passende match met je kind zodat je kind onbezorgd een leuke week beleeft. Je koopt, nadat je je kind opgegeven hebt, een regulier toegangsticket. 

 1. PlusVrijwilliger

  Wil je als ouder je eigen kind met een beperking begeleiden? Dat kan! Wij zorgen ervoor dat je een (verplichte) training krijgt zodat je weet hoe het festival werkt en waar je op moet letten. Als vrijwilliger mag je kind gratis spelen dus je bespaart dan op de kosten van een toegangsticket. 

Er is super veel te doen voor de kinderen. En ook veel activiteiten op verschillende gebieden! Zo kan je kind iets creatiefs maken of lekker uitrazen op een luchtkussen. Mijn kind maakt ieder jaar een zakje koekjes voor oma en een tekening voor opa. - Simone, 29 jaar

*

Ik laat mijn twee kinderen met een gerust hart achter bij het festival. Er is meer dan genoeg begeleiding overal en overal zit een goed georganiseerd systeem achter! - Hanneke, 45 jaar

Neem contact met ons op

 1. *
 2.  
 3.