Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  • *

Kinderen maken weer speelplezier op het 33e Brakkenfestival

Het Brakkenfestival werd op 25 september, na een jaar van afwezigheid, weer gehouden. Wel was het dit jaar vanwege de corona maatregelen kleiner dan ooit. “Maar het was zeker niet minder leuk”, benoemt de organisatie.

 

Normaal vermaakt het Bredase Brakkenfestival met gemak 1500 kinderen op één dag. Dit jaar waren er ‘slechts’ 150 kinderen welkom. Daarmee was het de kleinste editie sinds de start van het festival in 1988. Toch kijkt de organisatie met enthousiasme terug op deze unieke editie. “Het was kleiner dan ooit, maar niet minder leuk.”

 

 

“Als organisatie stonden we niet alleen tijdens de voorbereidingen voor nieuwe uitdagingen, maar ook tijdens de uitvoer van ons evenement” aldus Maikel Aarts, voorzitter van het bestuur. “Veel van onze vrijwilligers draaien al jaren mee, maar nu was echt alles anders: van de locatie van nooduitgangen, een standaard onderdeel van onze veiligheidschecks, tot het afzetten van het buitenterrein wat niet hoefde vanwege de goede voorzieningen van Buurthuis Gageldonk. We kijken terug op een dag vol positieve uitdagingen en kinderplezier”. 

 

Wie een kijkje mocht nemen op het terrein, na een corona check, zag hoeveel plezier de kinderen maakten op de diversiteit aan activiteiten zoals we die gewend zijn van het Brakkenfestival. Kinderen konden mandala kleuren, nagels lakken, glitter tattoo’s zetten, chillen in de leeshoek, strijkkralen maken, schilderen, dansen bij de DJ, deelnemen aan de minidisco, spelen met duplo van Bram’s bouwstenen of zich schminken als een tijger of spiderman. Genoeg te doen voor een hele dag kinderplezier. 

 

 

Workshop beats maken Grote Broer

 

Ook Grote Broer/Grote zus werkte dit jaar weer samen met de organisatie. Zij zorgden voor diverse workshops als beats maken op trommels of DJ workshops. Maar ook aan een sportiviteit was gedacht door workshops kickboxen op het buitenterrein. 

 

Chatime partner

 

De reporters van Chatime kwamen langs om kinderen te interviewen en foto’s te maken. Chatime is in 2005 bedacht door Lidia van Hooijdonk en werd een magazine voor en door kinderen. Chatime wil kinderen uit alle wijken, van verschillende culturen en achtergronden met elkaar in contact brengen met media. Inmiddels is Chatime uitgebreid en maakt Chatime video’s, vlogs en blogs en is Chatime actief op social media. Hier lees je wat de reporters van Chatime van de dag vonden en zie je of je gespot bent op de foto’s. Wil je kind ook bij Chatime? Kijk dan hier. 

 

 

 

Het Brakkenfestival stond de afgelopen dagen ook in de media:

 

Er was een speeltuin voor de kleinsten en een Titanic luchtkussen voor alle leeftijden. “Hé, kijk de Titanic zinkt! Maar geen zorgen want binnenkort komt Titanic 2 uit” riep een van de kinderen bij het vertrek van het festivalterrein. Of het Brakkenfestival een volgende editie heeft in de ‘ XS variant’, of weer traditiegetrouw in de eerste week van de basisschoolvakantie met 1.500 kinderen per dag? Dat moet nog blijken uit onze evaluatie die binnenkort plaatsvindt. Voor nu zijn we blij met de onvoorwaardelijke steun van onze partners uit het bedrijfsleven als Attractieverhuur Moonen, Feestkleding365.nl, SatDesign Professionele websites op maat gemaakt en Remie B.V. De organisatie zou het Brakkenfestival ook niet kunnen organiseren zonder alle vrijwilligers die er van vroeg tot laat weer stonden om de dag mogelijk te maken. Daar is de organisatie erg dankbaar voor.

Geplaatst op
26 september 2021