Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Wat was de 34e editie van het Brakkenfestival tof!

Het Brakkenfestival was tijdens de 34e editie weer terug van weg geweest. En hoe: twee dagen lang maakten kinderen speelplezier op de Optisport Kunstijsbaan in Breda

Entree
Kinderen troffen bij aankomst een vriendelijke ontvangst en kregen een polsbandje waar zij hun naam en telefoonnummer op zetten. Daarna kwamen kinderen langs DJ Wesley waarbij kids flink dansten op nummers als ‘de vloer is lava’.

Creatief
Er waren veel creatieve activiteiten. Kinderen maakten hartjes en dinosaurussen van strijkkralen. Soms werden de kralen net te lang of te kort gestreken, maar gelukkig vonden de kids dit geen probleem.

Met klei en kralen en pailletten maakten kinderen de leukste regenboogvissen of spinnenwebben. Of kinderen schilderden de kleurrijkste schilderen voor papa, mama ,opa, oma of gewoon lekker voor zichzelf.

Nieuw dit jaar was het mozaïek letters maken. Kinderen maakten met kleine vierkantjes hun naam (of een ander woord). Even rustig plakken was een groot succes.

Ook konden kinderen een familieportret maken. Je tekende eerst je familie en met houten ijsstokjes maakte je dan een lijst zodat het een echt portret werd.

Bij de Droomwerelden activiteit maakten kinderen van slijmbolletjes en versiersels allerlei werelden. Ze lieten hun fantasie hier de vrije loop.

Het traditionele bloemstukjes maken kreeg een make-over: Met droogbloemen maakten kinderen een bloemen taartje om mee naar huis te nemen aan het einde van de dag.

Beauty
De kinderen vonden het heerlijk om aan de beauty activiteiten deel te nemen. Haren vlechten met kunsthaar in de kappershoek, schminken als een tijger of spiderman, nagels lakken (kleuren om en om, waarom zou je alle nagels dezelfde kleur doen?), of een glittertattoo in een vorm die je zelf uit koos.

Lekkers

Er werd flink gesmuld van gratis fruit en groenten. Ook werden er liters gratis water gedronken met een smaakje.

Kinderen konden ook zelf aan de slag voor iets lekkers: Cupcakes versieren met fondant, icing en allerlei versiersels of traditioneel koekjes bakken in de oven en dan een zakje koekjes mee voor thuis. De vrijwilligers hier stonden er met een big smile, ondanks de soms pijnlijke handen van het deeg kneden voor de honderden koekjes die de kinderen wilden bakken.

Sportief
Kinderen kickboksten met handschoenen flink hun energie eruit en speelden op groot scherm games tegen of met vrienden in de gamehoek. Ook speelden kinderen op een brandweerluchtkussen of de extra grote survivalbaan. Sportievelingen hebben flink badminton of voetbal gespeeld.

Allerkleinsten
Voor de allerkleinsten was er een draaimolen, waar ook regelmatig wat oudere kids een rondje draaiden. Kleine kids speelden op het midden plein met Duplo of sprongen op het kleuterkussen. 

Even chillen deden alle kinderen. Sommigen aan een picknicktafel bij de horeca, anderen zaten met een boekje in de leeshoek. Een punt om even op te laden om daarna weer lekker te spelen.

Geplaatst op
31 juli 2022