Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Leukste kinderfestival van Brabant komt er weer aan op 25 september

Op 25 september is het Brakkenfestival van 10.00 - 16.00 uur bij Buurthuis Gageldonk in Breda. Er is ruimte voor maximaal 150 kinderen van 4 tot en met 12 jaar, die deelnemen aan verschillende activiteiten. Door de geldende corona maatregelen vindt het kinderfestival 1 dag plaats. 

 

Het leukste festival van Brabant vindt plaats binnen de dan geldende corona maatregelen. Kleiner dan ooit, maar niet minder leuk. Met een echte festival vibe: een divers aanbod aan activiteiten, waar kinderen vrij spelen, een foodcourt en muziek. Natuurlijk met de veilige services in vrijwilligersbegeleiding, EHBO en kleed- en toiletruimtes. 


Wat is er te doen?

Natuurlijk zijn er genoeg traditionele en nieuwe activiteiten aanwezig om het speelplezier van de kids nog groter te maken. Een paar voorbeelden zijn schilderen, schminken of iets sportiefs. Kinderen spelen zonder ouders onder begeleiding van getrainde vrijwilligers. 

 

Maximaal 150 entreekaarten verkrijgbaar vanaf 25 augustus

Met een entreekaart spelen kinderen op alle activiteiten. Een entreekaart kost € 5 per kind in de voorverkoop en   € 6 per kind aan de poort als er nog toegangskaarten beschikbaar zijn. Dit jaar is er ook een speciale fastpass: voor € 6 in de voorverkoop mag je een half uur eerder naar binnen. Kaarten koop je vanaf 25 augustus online via www.brakkenfestival.nl/ouders/

 

 

Kinderen schilderen schildersezel

 

Kom jij een handje helpen?

Help je mee van 08.00 - 17.00 uur? De organisatie zorgt voor iets lekkers en een lunch. En natuurlijk een dag waarbij je kinderen een leuke dag bezorgt. Je neemt deel aan de vrijwilligerstraining die dit jaar online plaatsvindt. Registreer je nu als vrijwilliger om er bij te zijn. 

 

Geschiedenis
Het Brakkenfestival ontstond in 1988 omdat er in de zomervakantie weinig voor basisschoolkinderen georganiseerd werd. Het festival begon klein met een paar doe-activiteiten en groeide uit tot een 5-daags festival met gemiddeld 1.500 kinderen per dag in de editie in 2019, toen het festival voor het laatst pre-corona plaatsvond. Het festival ontwikkelde zich in dit corona-jaar in rap tempo door naar een online editie in 2020 waar kinderplezier met activiteiten nog steeds centraal stond, maar thuis en online waarbij kinderen een gratis materialenbox thuis kregen. In 2021 vindt de 33e editie plaats.

Geplaatst op
24 augustus 2021