This website uses cookies. Click here for more information.
  • *

Er op uit tip: Speelbos Gilze

Het Speelbos Gilze is een openbaar bos waar spelen centraal staat. Voor kinderen tot ongeveer 12 jaar zijn er verschillende spelelementen. Hierbij staan bewegen en sport & spel enerzijds, en natuurbeleving en –educatie anderzijds, centraal. 

 

Het bos is tussen zonsopkomst en zonsondergang voor iedereen gratis toegankelijk. Het Speelbos is bedacht, ontworpen en aangelegd door vrijwilligers. En dat merk je: er is met veel aandacht een leuk aanbod aan spellen gecreëerd. Wist je dat zelfs het beheer en onderhoud door vrijwilligers gedaan wordt? 

 

 

De doelgroep van het speelbox bestaat uit kinderen tot ongeveer 12 jaar en hun ouders. De rode draad in het bos is de mysterieuze en verlegen REUZIN. Ze laat zich niet graag zien, maar laat wel sporen na. Ze vermaakt de kinderen graag met extra spelsuggesties en uitdagende vragen. Het Speelbos biedt periodiek nieuwe uitdagingen via thema’s op de borden in het Speelbos. 

 

 

Parkeren is gratis aan de Nerhoven (bij het kruisbeeld) in Gilze. De parkeerplaats wordt met borden aangegeven. Als je het pad bij de ingang in gaat, en de bewegwijzering (voetjes) volgt, bereik je na circa 300 m het Speelbos. Bij de ingang is voor fietsers een stalling aanwezig.

 

Meer informatie of een plattegrond vind je op de website van Speelbos Gilze.

 

Geplaatst op
28 march 2021