Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  • *

Dompel je onder in het Brakkenfestival: een heel weekend speelplezier tijdens de 35e editie!

Kinderen lieten hun creatieve geest de vrije loop bij de activiteiten "Familie portret maken" en "Letter mozaïek". Kinderen namen hier een rustmoment en visualiseerden met ijsstokjes en papier hun familie. Onze vrijwilligers hoorden prachtige, en soms ook ingewikkelde, familieverhalen. Met kleurrijke papieren vierkanten konden kinderen letters maken en woorden vormen, en sommigen kozen ervoor om hun eigen naam te creëren. 

 

 

Chatime, het leukste magazine voor en door kinderen, was aanwezig op het Brakkenfestival met een spannende quiz, gave bingo, coole spelletjes en te gekke fotoshoots. Kinderen konden hun eigen tijdschrift maken en speciale wensflesjes bedenken. We spraken kinderen die bijvoorbeeld wensten dat een overleden opa of oma met kerst weer bij hen zou zijn.

 

 

Beauty was ontzettend populair bij de kids! We zagen kinderen die hun haar lieten vlechten, nagels lieten lakken of kozen voor een glinsterende glittertattoo. Ook schminken was een hit: van leeuwen tot Pokémon, alles kwam voorbij.

 

 

Kids lieten de creativiteit stromen tijdens het schilderen. Kinderen schilderden een palmboom (misschien dachten ze al aan een tropische vakantiebestemming?) of vriendjes die ze tijdens het Brakkenfestival hadden gemaakt.

 

Een goochelaar met een kaarttruc... Wat zullen veel Bredase brakken hun geleerde goocheltrucs aan hun ouders laten zien tijdens de komende zomervakantie. De show werd twee keer per dag gehouden en was erg populair in de stand van onze Brakken DJ: DJ Wesley.

 

 

Bij de activiteit "Strijkkralen werkjes" hadden de kinderen goed begrepen hoe het werkte. Ze gebruikten een mal, zochten de juiste kleuren strijkkralen en legden hun kunstwerk neer. Nadat een vrijwilliger het strijkijzer had gebruikt, bewonderden ze met volle teugen het resultaat.

 

"Grote Broer/Zus' hielp het Brakkenfestival tijdens de op- en afbouw en vulde ook een aantal activiteiten in. Zo organiseerden zij straatcircus, gamen en kickboksen. Grote Broer en Zus zijn aanpakken waarbij de ontwikkeling van jeugd centraal staat. Jongeren van 15 tot 24 jaar worden ingezet als positieve rolmodellen tijdens activiteiten. De broers en zussen doen dit deels vrijwillig en deels als stage. 

 

 

De op één na drukste activiteit was de "Gevonden voorwerpen". Hier konden kinderen hun verloren tas, schoenen, sokken of andere spullen terugvinden die ze tijdens het spelen waren kwijtgeraakt.

 

 

Maar liefst twee dagen lang kon je een kinderfeestje vieren op het Brakkenfestival. Kinderfeestjebijuthuis.nl was aanwezig met leuke knutselactiviteiten, begeleid door oprichtster Jeanet van Caulil. Jeanet, moeder van drie kinderen, voormalig Brakkenfestival-vrijwilliger en kindercoach, wist als geen ander wat kinderen aansprak. Kinderfeestje bij u thuis neemt de organisatie van je kinderfeestje uit handen, heerlijk toch?

 

De "Kruiptunnel race" was een uitdaging waarbij je rende, kroop en sprintte naar de finish! Je probeerde sneller te zijn dan je tegenstanders. Wat een spannende race!

 

 

Tijdens het Brakkenfestival werden er honderden bloemstukjes gemaakt door vrijwilligers. Zowel jonge als oudere kinderen vonden dit altijd een leuke activiteit.

 

Bij "Cupcakes" kon je mooie creaties maken door cupcakes te versieren met fondant en sprinkels. Kinderen konden ook koekjes bakken in allerlei vormen en maten, waarbij zij zelf de vormpjes kozen. De koekjes werden vervolgens in grote ovens gebakken. Aan het einde van de dag mochten de kinderen een zakje koekjes mee naar huis nemen.

 

 

Voor eten en drinken (of iets lekkers) was er een horecagelegenheid aanwezig. In de kinderbar konden kinderen genieten van gratis fruit, ranja of een frietje. Kinderen vonden het geweldig dat ze zelf konden beslissen wanneer en hoeveel ze wilden eten. Natuurlijk bood de organisatie onbeperkt gratis water met een smaakje aan. Ook aan de vrijwilligers werd gedacht: zij ontvingen koffie, thee, iets lekkers en een lunch. En tijdens de pauze konden ze even opladen zonder kinderen om zich heen.

 

 

Enkele reacties van vrijwilligers over wat zij het leukst of mooiste vonden tijdens het festival:

"De wens van een kindje dat oma beter werd."

"Een kindje dat zo blij was met zijn tas van de bingo."

"Wij van The Bar Company hebben echt genoten!"

"De stralende snoetjes van de kinderen."

"Wat mooi, het aanbod van fruit en rauwkost voor de kinderen."

"Kinderen die zo gezellig kletsten tijdens een activiteit."

"Geweldig, al die lachende gezichten."

"De ijsbaan was echt een overzichtelijke locatie hiervoor."

"Ik had leuke en gezellige collega's."

"Twee jongens hadden een weddenschap verloren en moesten hun nagels lakken."

"Lieve kindjes met gekke gezichten."

"Ik zag veel gezond eten en verschillende activiteiten."

 

Het was soms een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden. Dus, ken je iemand die het leuk vindt om met kinderen te werken? Of was je zelf een vader, moeder, opa of oma die een kind kwam brengen en lijkt het je leuk om een handje te helpen? Je kan je al aanmelden voor volgend jaar op www.brakkenfestival.nl

 

Wil je nog meer zien van het geweldige Brakkenfestival en genieten van beelden vol vrolijkheid en plezier? Volg ons dan op Instagram @Brakkenfestival! Daar kun je nog meer beeldmateriaal bekijken en de sfeer van het festival herbeleven. Mis geen enkel moment en word deel van onze Brakkenfestival-community. We kijken ernaar uit om je daar te zien!

Geplaatst op
16 juli 2023