This website uses cookies. Click here for more information.
  • *

Brakkenfestival in 2021

Het zijn lastige tijden, ook voor het Brakkenfestival. Door COVID19 zijn er ook voor de organisatie van het leukste kinderfestival van Breda veel onzekerheden. Ondanks de onzekere factoren, blijft de organisatie kinderplezier mogelijk maken voor alle kinderen van Breda en omstreken, sowieso online.

 

“Onze missie is op een verantwoorde manier plezier maken voor alle kinderen, ook kinderen die het thuis lastig hebben”. Aldus Bram van Poppel, communicatie coördinator van het Brakkenfestival én docent groep 8 van Basisschool de Weerijs. “We vonden het in de aanloop van onze editie in 2020 niet verantwoord om met onze vrijwilligers het festival te draaien. Een groot deel van onze vrijwilligers is op senioren leeftijd of behoort tot een risicogroep. We wilden wel aan onze missie vasthouden dus maakten we in rap tempo een ommekeer naar online”.

 

Achter de schermen is de organisatie hard aan het werk om verschillende scenario’s uit te werken. Kan het Brakkenfestival in de toekomst het bekende festival blijven organiseren zoals zij 31 jaar gewend was of zijn er alternatieven? En wat betekent dit, zowel financieel, organisatorisch als voor alle doelgroepen en samenwerkingspartners die het Brakkenfestival raakt?

 

Gelukkig is er ook een positieve kant aan alle onzekere factoren: kinderen kunnen online veel activiteiten thuis doen, het hele jaar door. Afhankelijk van de situatie tijdens de zomervakantie in 2021, beoordeelt de organisatie wat fysiek wel of niet mogelijk is. Zo kunnen de kinderen toch op een verantwoorde manier plezier hebben.

 

Geplaatst op
30 october 2020