Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Brakkenfestival 2022: de weekendeditie

In het weekend van 30 en 31 juli is het Brakkenfestival terug! Van 10.00 tot 16.00 uur spelen kinderen van 4 tot en met 12 jaar op het leukste kinderevenement van Brabant. Het tweedaagse festival vindt traditiegetrouw plaats in de Optisport Kunstijsbaan aan de Terheijdenseweg. 

 

Een kinderfestival met echte festival vibe: Dat betekent een aanbod aan activiteiten, waar kinderen vrij spelen, eten op een foodcourt en natuurlijk muziek. Met de veilige services in vrijwilligersbegeleiding, EHBO en kleed- en toiletruimtes die je van het Brakkenfestival gewend bent. En het allerleukste? Kinderen zijn de baas, want ouders worden verzocht om na een korte blik op het festival het festivalterrein te verlaten. 

 

Wat is er te doen?

Natuurlijk zijn er genoeg traditionele en nieuwe activiteiten aanwezig om het speelplezier van de kids nog groter te maken. Een paar voorbeelden zijn schilderen, schminken, cupcakes of iets sportiefs. Kinderen spelen zonder ouders onder begeleiding van getrainde vrijwilligers. 

 

Maximaal 300 tickets verkrijgbaar per dag 

Met een ticket hebben kinderen de hele dag toegang tot alle activiteiten. Een entreekaart kost € 6,- per kind per dag (€ 10,- aan de poort als er nog toegangskaarten zijn) en € 1,- voor kinderen waarvan ouders in het bezit zijn van een BredaPas. Kaarten koop je online via ticketkantoor.nl/shop/brakkenfestival2022

 

De organisatie zoekt vrijwilligers

Help je een handje? Dat kan door het begeleiden van een activiteit. De organisatie zorgt voor genoeg pauzes en je lunch. En natuurlijk waar het om draait: Een dag waarbij je kinderen een leuke dag bezorgt. Je neemt deel aan een verplichte online vrijwilligerstraining, want een veilig kinderfestival met deskundige vrijwilligers is belangrijk. Meld je nu aan op brakkenfestival.nl/vrijwilligers/

 

Geschiedenis
Het Brakkenfestival ontstond in 1988 omdat er in de zomervakantie weinig voor basisschoolkinderen georganiseerd werd. Het festival begon klein met een paar doe-activiteiten en groeide uit tot een 5-daags festival met gemiddeld 1.500 kinderen per dag in de editie in 2019, toen het festival voor het laatst pre-corona plaatsvond. Het festival ontwikkelde zich in dit corona-jaar in rap tempo door naar een online editie in 2020 waar kinderplezier met activiteiten nog steeds centraal stond, maar thuis en online waarbij kinderen een gratis materialenbox thuis kregen. In 2022 vindt de 34e editie plaats.

Geplaatst op
14 april 2022