*
8 t/m 12
juli 2019

Nieuws

Werkgroepen Brakkenfestival & Brakkenfestival on Tour

Wat is een werkgroepavond?

Een werkgroepavond biedt de mogelijkheid om in de voorbereiding tot het Brakkenfestival en het Brakkenfestival on Tour ideeën te welke geopperd worden uit te werken en voor te bereiden. Ook biedt een werkgroepavond de mogelijkheid om vrijwilliger zichzelf te laten ontplooien en zich in een sociale omgeving te ontwikkelen. Het is een avond waarbij vrijwilligers bij elkaar komen om activiteiten voor te bereiden voor zowel het Brakkenfestival als het Brakkenfestival on Tour. Vrijwilligers bedenken en creëren activiteiten en inspireren elkaar.


Tijdens een werkgroepavond komen vrijwilligers bij elkaar en er worden ideeën verzameld op het gebied van creativiteit, decoratie en inventarisatie van materialen. Na deze inventarisatie maken vrijwilligers een tijdsplanning zodat alles op tijd af is. De avonden hebben een hoge gezelligheidsfactor en voor iedereen is er iets te doen. Onder het genot van een bakje koffie of thee met iets lekkers heerst altijd een goede sfeer.

Het Brakkenfestival is 5 dagen per jaar in de eerste week van de zomervakantie. En om deze 5 dagen met hulp van veel sponsoring van het Bredase bedrijfsleven te realiseren, zijn onze vrijwilligers het hele jaar met de voorbereidingen bezig in verschillende vormen: vergaderen om te beslissen over vraagstukken, inventariseren van materialen of het verrichten van allerhande klussen tijdens werkgroepavonden.


De organisatie

Naast de avonden zelf, dragen de werkgroepavonden ook bij aan ontwikkeling van vrijwilligers. Het Brakkenfestival on Tour heeft bijvoorbeeld een eigen bestuur waar binnengekomen aanvragen beoordeeld en geoffreerd worden. De werkgroepavonden vallen onder leiding van Lian van Raalte. Zij wordt hierin ondersteund door ons secretariaat welke rol vervuld wordt door Annelies van Steen. Zij verzorgt de communicatie naar vrijwilligers. Er is een magazijnmeester, Inge van Rooij, en zij is inmiddels toegetreden tot het Brakkenfestival on Tour bestuur. Rob Knobel is van de afdeling Logistiek en verzorgt het sjouw en bouwwerk in het magazijn en Joke Jansen bereidt veel activiteiten voor. Tevens is zij mede verantwoordelijk voor de spullen die binnenkomen via sponsoren zoals de sortering en verwerking hiervan.

Wil jij ook helpen tijdens een werkgroepavond?

Meld je dan aan via secretariaat@brakkenfestival.nl en vermeld de datum dat jij er bij bent. Je krijgt dan een e-mail voorafgaand aan de avond met meer uitleg wat je gaat doen.

Data werkgroepavonden 2018

  • Dinsdag 30 januari 2018

  • Dinsdag 27 februari 2018

  • Dinsdag 27 maart 2018

  • Dinsdag 24 april 2018

  • Dinsdag 29 mei 2018

  • Dinsdag 26 juni 2018

Alle avonden zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur aan de Keizerstraat 94 in Breda.

  
  • Disclaimer
  • Sponsors
  • Contact