*
8 t/m 12
juli 2019

Nieuws

Brakkenfestival bereidt zich in veilignheid en educatie voor op eventuele insectenplagen

Brakkenfestival bereidt zich in veilignheid en educatie voor op eventuele insectenplagen

De organisatie neemt extra maatregelen om insectenplagen het hoofd te bieden. Op het buitenterrein worden extra insecten vangers opgehangen en er worden extra maatregelen getroffen, in samenwerking met de EHBO, om allergieën tegen te gaan. Naast deze veiligheidsmaatregelen wordt er ook op educatief vlak gekeken naar insecten: het maken van insectenhotels en nestkasten.

Educatie door het maken van insectenhotels en nestkasten
Insecten en vogels zijn belangrijk om de natuur in evenwicht te houden. Om deze dieren te lokken is het goed om een prettige verblijfplaats voor ze te maken. We betrekken vlinders, bijen en vogels bij het gemaakte insectenhotel.
Maak op het Brakkenfestival een hotel voor wilde bijen en geniet van hun werk. Lok eens een zwaluw of koolmeesje naar je huis of geef vlinders een kans om te schuilen.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door "Op Goede Grond”. Dit is een initiatief van Jack en Monique Groot en is een boomkwekerij die gespecialiseerd is in het kweken van oude fruitrassen  op basis van de principes van permacultuur (dit maakt dat de kwekerij, met zo’n 10.000 bomen en meer dan 200 verschillende, soms vrijwel uitgestorven rassen, er uit ziet als een bos met een grote diversiteit aan planten en dieren die binnen dit ecosysteem een goed heenkomen weten te vinden waardoor het uitzoeken van een boom een belevenis is). 

Vele oude fruitrassen zijn in onbruik geraakt, vaak door de tegenwoordig eisen die worden gesteld bij het grootschalig verwerken van fruit. Op Goede Grond wil juist deze vergeten rassen weer op kweken. Daar is een "goede grond” voor. De oude rassen bevatten uniek genen materiaal. Vaak zijn de rassen resistent tegen ziektes waar in de tegenwoordige productie bestrijdingsmiddelen voor moeten worden gebruikt. Door deze rassen te beschermen blijft dit genenmateriaal bewaard. Door deze resistentie zijn de oude rassen zeer geschikt voor de biologische tuinder.  Meer informatie op  www.op-goede-grond.nl.    • Disclaimer
  • Sponsors
  • Contact