*
9 t/m 13
juli 2018

Brakkenfestival On Tour!

Brakkenfestival On TourHet Brakkenfestival blijft een groot succes en het is een begrip waar je bijna niet omheen kunt. Omdat het Brakkenfestival maar één keer per jaar een week lang plaatsvindt, is het Brakkenfestival On Tour ontstaan. Het Brakkenfestival On Tour is een miniversie van het festival op verschillende locaties, het hele jaar door. 

Zoekt u hulp bij de organisatie van kinderactiviteiten of bent u van plan een evenement te organiseren?

De vrijwilligers van Brakkenfestival on Tour komen bij u langs in de wijk met sport en spel, creatieve workshops, culture activiteiten of om een kleurige kinderhoek in te richten. De activiteiten dragen bij aan een positieve ontwikkeling van kinderen; met of zonder een beperking.

Brakkenfestival on Tour verzorgt activiteiten en evenementen voor groepen kinderen van 4-13 jaar in Breda en omgeving. De groepen kunnen variëren van 10 tot 500 kinderen. We beschikken over ervaren en deskundige vrijwilligers die de activiteiten en workshops organiseren of ondersteunen. Ook voor kinderen met een beperking.

De vrijwilligerspool bestaat uit 180 Bredanaars die zich 100% voor de kinderen inzetten. De vrijwilligers kunnen zich volop ontwikkelen door themabijeenkomsten, workshops, trainingen en coaching.

Brakkenfestival on Tour is een miniversie van het Brakkenfestival. Dit festival vindt gedurende een week in de zomervakantie plaats. Om de activiteiten, spelmaterialen en deskundigheid van de vrijwilligers ook op andere tijden en locaties in te zetten is Brakkenfestival on Tour ontstaan.

Organisaties of groepen in wijken kunnen van deze kennis en ervaring gebruik maken. Er zijn allerlei creatieve en recreatieve workshops mogelijk. Bij activiteiten voor ouders kan Brakkenfestival on Tour kinderactiviteiten verzorgen, zodat de ouders zich volledig kunnen richten op de eigen activiteiten. Veel organisaties schakelen de mobiele dienst van Brakkenfestival on Tour in om hun festiviteiten van een kleurrijke kinderhoek te voorzien. Van sport en spel, tot schmink en lego, materiaal, begeleiders en vrijwilligers, alles wordt uit de kast getrokken om aan de vraag te voldoen.

Heeft u komend jaar een evenement en zoekt u deskundige ondersteuning voor kinderactiviteiten? Mail dan naar ontour@brakkenfestival.nl voor meer informatie en vraag om een offerte..

Aanleiding
Ouders, kinderen, vrijwilligers en professionals gaven verschillende keren aan dat het zo jammer is dat het Brakkenfestival maar één keer per jaar plaatsvindt. Daarom kan het festival vanaf nu op verschillende locaties worden ingezet, om kinderen te vermaken. Dit in de vorm van creatieve activiteiten of met sport en spel.
 
Wat is Brakkenfestival on Tour? 
Het festival kan in heel Breda op verschillende manieren worden ingezet. Denk aan een opening van een buurthuis, ondersteuning van een evenement , het verzorgen van een workshop of bij een activiteit voor ouders, waarbij vanaf nu ook aan de kinderen wordt gedacht. In de wijken plaatsen we activiteiten waar alle kinderen uit de wijk aan deel kunnen nemen. Dus ook kinderen met een beperking en ook kinderen die de naschoolse opvang bezoeken.
Professionals in de wijk hebben aangegeven dat extra recreatieve activiteiten zeer welkom zijn, de expertise en materialen van het Brakkenfestival kunnen zij goed gebruiken. Bovendien merken zij dat het moeilijk is om vrijwilligers te vinden voor de vakantieperiodes.

Het Brakkenfestival zet haar deskundigheid en deskundige vrijwilligers in en stelt materialen beschikbaar om in de wijken activiteiten te organiseren via het "Brakkenfestival On Tour”.

En ook;
Het Brakkenfestival on Tour gaat juist de wijken in zodat de kinderen dichtbij hun eigen vertrouwde omgeving steeds de grenzen kunnen gaan verleggen, steeds meer nieuwe vrienden maken die net buiten hun straat/wijk wonen en kinderen die door hun beperking vaak niet buiten spelen of niet buiten komen gaan nu ongemerkt met kinderen uit de wijk samen een leuke middag beleven waaruit vaak nieuw contacten ontstaan.
  • Disclaimer
  • Sponsors
  • Contact